Opgericht te Zutphen 1851

   Vrijmetselaarsloge Karel van Zweden                                                  In vriendschap samen werken aan jezelf

 
Vrijmetselaarsoge Karel van Zweden - Zaadmarkt 97 - 7201 DD Zutphen - Email: secretarisloge44@vrijmetselaars.nl  
      Tel. 0575-513375 - Mobiel 06 5136 6580 - KvK 40102221 - Bank: NL51 ABNA 0586 507620   

De vrijmetselarij voorziet bewust levende mensen van een weg naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat doen we middels onderlinge gesprekken, werken met symbolen en het samen beleven van rituelen. Vrijmetselaars zien zichzelf daarbij als een ruwe steen die bewerkt moet worden. De samenleving is in die metafoor het bouwwerk waarin we als menselijke bouwsteen een plek en een functie hebben.
                                            MEER OVER DE ZUTPHENSE LOGE


Het gradenstelsel


Net zoals vroeger bij de gilden van vaklieden kennen we bij de vrijmetselaars ook een gradenstelsel. Je komt binnen als leerling en wordt vervolgens gezel. Dat zijn de 1e en 2e graad. In de 3e graad word je uiteindelijk meester-vrijmetselaar. Daarna zijn er nog allerlei mogelijkheden om hogere graden te bereiken, maar dat zijn steeds persoonlijke keuzes. Dat kan, maar hoeft niet. Als je daar geen zin in hebt, is dat ook prima.


Steunt de loge goede doelen?

We steunen incidenteel wel goede doelen, maar dat is niet onze eerste reden van bestaan. We zijn geen serviceclub zoals de Rotary en de Lions. We streven weliswaar naar een betere wereld, maar we denken dat je dat het beste kunt doen door vooral bezig te zijn met het verbeteren van jezelf. Dat leidt dan vanzelf tot goede werken.

De afgelopen jaren hebben we de volgende organisaties financieel ondersteund:

- Voedselbank Zutphen

- Andere organisaties?

-

-


Wat kost een lidmaatschap?


De contributie voor 2019 is € xxx.- per jaar. Daarbij komen de kosten die u zelf maakt voor uw consumpties en de deelname aan feestelijke gebeurtenissen zoals een broedermaal.

Hogere ordes